Nyheter

2018-0616

Flera medlemmar från Skilling Banco deltog i lördagens myntträff hos Roger Jonsson på Karstorp. Ett väldigt trevligt tillfälle att träffa myntfolk och göra en och annan affär.

2018-05-10

Programplaneringen hade drabbats av ett smärre hjärnsläpp och upptäckte för sent att månadens möte blivit lagt på Kristi Himmelsfärdsdag. Det blev ändå några medlemmar som kom till mötet och fick sig en inblick i ”Vikingatidens silver- och myntimport” under ledning av Fredrik Lundin.

Fredrik hade med sig både litteratur och mynt med anknytning till sitt föredrag. Här syns några böcker som kan vara till stor nytta för den intresserade. Lite extra kul är Yngve Karlssons bok om sasanidiska mynt. Den är relativt nyutgiven och en fortsättning är planerad.

Sist men inte minst kommer vi till mynten. Fredrik är specialiserad på medeltiden men också mycket intresserad av vikingatiden.

2018-04-12

Månadsmötet den 12 april blev en numismatisk krogrunda i Linköping ledd av Kalle Berg. Färden gick ända från centrumhotellen ända ut till Restaurang Guldfisken i Skäggetorp. Pollettsamlande är en fantastisk källa till kunskap och trevliga diskussioner.

Finbesök på Grand Hotell i Linköping!

Kalle hade även med bilder på på hur miljöerna såg ut på polletternas tid. Tack Kalle, för ett trevligt föredrag!

2018-04-03

2018-03-27

I helgen (23-25 mars) utspelade sig MiSAB:s auktioner 26 och 27 på Hotel Sheraton i Kungliga Hufvudstaden. Så här såg det ut på visningen på fredag:

Till auktionsstarten på lördagsmorgonen var auktionssalen full av förväntansfulla budgivare.

En stor del av nöjet är det trevliga umgänget med andra samlare. Flera brukar bo på Hotel Terminus och både under och efter middagen diskuteras det mynt och medaljer. Allt ifrån daler och dukater i 100 000-kronorsklassen till ens egen lite mer blygsamma budget.

Som resesällskap på bussen hem fick jag i alla fall Gunvor svensson Lundqvists fina gjutna medalj över Nils Ludvig Rasmusson… plus lite annat…

Leif Skarp