FriMynt

2018-04-21

Så drog vi då iväg till Helsingborg och FriMynt vid halvsju-tiden på lördag morgon.

I morgonsolen på bussen börjar de numismatiska diskussionerna och medhavda objekt granskas och eventuella affärer förbereds. Kvaliteter och sällsynthetsgrad är viktiga faktorer. Kan man ha det bättre klockan sju en lördagsmorgon i april?… Nä!

Väl på plats på mässan börjar jakten på objekt att lägga i sin samling. I början är det mycket trängsel. Timmarna går oerhört fort och sakta men säkert hittar man både det ena och det andra som är köpvärt.

Att göra av med pengar är inget problem om man är på det humöret…

Efter drygt fem timmars intensivt mässande är det skönt med en vilopaus i vårsolen i väntan på hemfärd.

Här har delar av Skilling Bancos medlemsskara bänkat sig. Man berättar för varandra om med- och motgångar under mässan. Alla tycks ändå ha fått med sig något som man är nöjd med.

På bussen hem redovisas troféerna. Mynt, polletter och medaljer beskådas och diskuteras.

Till och med vid den sista fikapausen finns det objekt att visa upp och diskutera. Efter en innehållsrik dag är vi nu hemma igen. Vi tackar varandra och inte minst vår researrangör Östra Ryds Busstrafik för en fin dag. Detta gör vi om nästa år, eller hur!

2018-04

FriMynt är en mycket trevlig årlig begivenhet för alla numismatiskt intresserade. Myntklubben Skilling Banco anordnar varje år sedan lång tid tillbaka en bussresa dit. Till resan är alla intresserade välkomna att delta.

Här kommer ett par bilder från resorna 2013 och 2014. En och annan MKSB-profil kan skymtas på bilderna. Efter årets resa den 21 april kommer ytterligare bilder att visas här.